Lesmateriaal

Stap 1: Thema bespreken

Na een eerste kennismaking waarin de gastdocent vertelt wat je tijdens deze workshop kunt verwachten, wordt het thema van het project, ‘Hoe maak je vrede als je ruzie hebt?’ besproken en verder uitgediept. Dit gebeurt onder andere aan de hand van een animatieclip over de Vrede van Utrecht en het maken van een woordweb.

Deze stap duurt 30 minuten.

Stap 2: Werkblad & storyboard

Je gaat een steeds duidelijker idee vormen over je clip. Dit doe je door het beantwoorden van vragen en het tekenen van een storyboard. Je kiest b.v. de locatie, hoofdrolspelers, emoties en geluiden. Je bepaalt wat de boodschap is van je clip , wie en wat je ermee wilt bereiken.

Deze stap duurt 25 minuten. 

Stap 3: Uitleg HOLY Animator

Bij deze stap krijg je uitgelegd hoe je zelf met de HOLY Animator een clip kunt maken.

Deze stap duurt 30 minuten.

Stap 4: Clip maken

Nu ga je zelf aan de slag en werk je je storyboard uit in een echte clip. Hiervoor zoek of maak je beeldmateriaal en geluiden.

Deze stap duurt 80 minuten, inclusief 10 minuten pauze.

Stap 5: Clips presenteren

Tot slot van de workshop presenteren alle leerlingen hun eigen Clips voor de Vrede van Utrecht aan elkaar. Samen met de gastdocent worden alle clip kort besproken. Samen kiezen jullie de mooiste clips uit. Alle clips worden online geplaatst zodat iedereen ze op internet kan zien.

Deze stap duurt 20 minuten.

terug naar overzicht

HOLY animation workshop

HOLY Animator