Lesmateriaal

In 1713 werd de Vrede van Utrecht gesloten. De eerste duurzame wereldvrede die aan de onderhandelingstafel tot stand kwam in plaats van op het slagveld. Vrede door te praten in plaats van te vechten dus. Dat was niet alleen 300 jaar geleden in Utrecht van belang. Ook nu is het relevant dat, overal ter wereld, mensen met elkaar in gesprek gaan en blijven om conflicten op te lossen. In dit project Clips voor de Vrede van Utrecht denken de leerlingen na over dit onderwerp en verbeelden hun ideeën hierover in een animatieclip.

Doel
Het doel van deze workshop is het maken van Clips voor de Vrede van Utrecht.De leerlingen denken na over de vraag: Hoe maak je vrede als je ruzie hebt?Zij vertalen hun ideeën, gevoelens en visies over dit thema naar bewegend beeld en geluid. Hun resultaten delen ze met de rest van de wereld via internet. Hiervoor wordt de HOLY website met de HOLY Animator gebruikt. 

Voordelen
Holy heeft brede ervaring met het verzorgen van animatieworkshops. De resultaten zijn veelal verrassend en inspirerend. Graag geven wij u inzicht in de voornaamste voordelen van het werken met Holy workshops:

  • Unieke en motiverende manier van werken
  • Uitdagend en creatief voor de leerlingen
  • Differentiatie op leerling-niveau van VMBO tot VWO
  • Minimale voorbereidingstijd voor de docent
  • Bijzondere resultaten

Het is belangrijk om te weten dat tijdens de workshop de leerlingen en hun eigen ideeën centraal staan. Er wordt hen de mogelijkheid geboden om letterlijk te laten zien wat hun beweegt. Zij maken het verschil!

terug naar overzicht

De Vrede van Utrecht